4 Mart 2014

Papers, Please



Tesadüfen karşılaşıp hayran kaldığım bir oyun Papers, Please. Oyunda 1982 yılının sonunda bir Doğu Bloğu ülkesi olan komünist rejimin hakim olduğu Arstotzka'da bulunan bir pasaport memuruyuz. Her gün kural kitapçığıyla bize verilen kurallar dahilinde insanların ülkeye girişlerini kontrol ediyoruz. Kimi zaman bir ülkeden giriş yasak olduğu için almıyoruz, kimi zaman üzerinde uyuşturucu taşıdığı için, kimi zaman terörist şüphesi olduğu için.



İşin çekici olan yönü yaptığımız her hareket oyundaki kaderimizi etkiliyor. Bir saldırı nedeniyle şüpheli konuma düşebilir veya rüşvet aldığınız için ya da rüşvetten sonraki hareketleriniz nedeniyle komşularınızın şikayet etmesi üzerine hapse düşüp oyunu kaybedebilirsiniz.

Oyunda dikkatli olmanız gerekiyor, zira pek çok belge ve bu belgelerde epey bir ayrıntı oluyor. Ayrıca bir aileniz var ve bu ailenin geçimi için aynı zamanda hızlı da olmanız gerekiyor. Ne kadar çok insana bakarsanız o kadar çok para kazanıyorsunuz.




Burada Steam sayfasından trailer'ı izleyebilir ve satın alabilirsiniz.
http://store.steampowered.com/app/239030/

Oyun konusu, grafikleri ve işleyişiyle oldukça farklı ve ilgi çekici bir oyun ayrıca 30Mb'lık boyutuyla da bir hayli garip aslında. Bu kadar basit olmasına rağmen ayrıntılı ve insanı ciddi derecede sarıyor. Bana kalırsa denemeden karar vermeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder