5 Nisan 2014

The Showdown Effect



Yapımcının kendi tanımıyla 80'ler ve 90'ların aksiyon filmlerinden ilham alınmış 2,5 boyutlu bir oyun The Showdown Effect. Aslında Soldat oynamış olanlar hemen "Soldat la bu" diyor TSE için, haksız da değiller.



İlk Prince Of Persia oyununa benzer bir oyun görünüşü mevcut. Aynı şekli temel alan derinlik ve çeşitlilik katılmış mapler üzerinde Soldatvari bir savaş içine giriyorsunuz.



Oyunu tek serverda en fazla 8 kişi oynayabiliyor. Oynanabilecek 4 mod var. Herkesin tek olduğu Showdown, 4v4 oynanan Team Elimination, yine 4v4 oynanan ancak bir 4'lünün kendi karakterleri yerine yapay zeka tarafından silahları rastgele atanan pek bir özelliği olmayan kara çarşaflı arkadaşları oynadığı Expendables ve son olarak da yine kara çarşaflı abilere karşı tek bir normal karakterin savaştığı One Man Army.



Oynanışı pek anlatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Tipik bir savaş oyunu. Mouse + WASD kombinasyonuyla oynanan ve bazı ekstra işler için ekstra kombinasyonların olduğu basit bir oynanışa sahip. Oyunda adam öldürdükçe, oynadıkça puan kazanıyor daha sonra da bu puanları kullanıp silah, karakter vs alabiliyorsunuz.



Oyunun Steam'de gözüken Metascore'u 67 şu anda. Bana kalırsa biraz haksızlık olmuş. Şahsen underrated oyunlar arasında gördüğüm bir oyun. Oyuna biraz alışınca gerçekten zevkli oluyor. Bir de yanınızda 1-2 arkadaşınız olunca hem onlarla atışıp hem de rakiplerle kapışmak daha da eğlenceli hale getiriyor oyunu. Ancak tabii ki çok büyük beklenti içine de girmeyin. Sevmediğiniz bir tarzsa pek de beğenme ihtimaliniz olmayabilir. Şunu da söylemeliyim ki sürekli oynanacak bir oyun da değil. Aralıklarla oynamak bıkmamak adına daha sağlıklı olacaktır.

Oyunun resmi adresi: http://www.theshowdowneffect.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder